Melegek, mint probléma, vagy mégsem? 2016. november 2., szerda - 9:40


Az emberek nagy része úgy működik, hogy amint nem ért bármivel egyet, egyből végigfut az agyán, hogy "nekem van igazam, hiába mond bárki bármit. Tehát aki azzal ellentétest állít, amit én gondolok, az hülye, és a gondolatai is butaságok."

Persze ez embertől függő mértékkel változik, a kurvaanyázás határaitól egészen a "nem ért velem egyet, ez van" nyugodtságú kategóriáig.

Hogy ez mitől függ - mármint az, hogy ki mennyire nyugodtan tudja végiggondolni az ilyen dolgokat -, az jó kérdés. Nálam változó. Attól is függ, hogy kivel beszélek, hogy mióta ismerem (ha ismerem), és hogy mennyire mond ellentétest azzal, amiben biztos vagyok.

Szóval visszatérve a témánkhoz, emberi reakció a tagadás. Aki nem ért velem egyet, az rosszul gondolkodik. Aki rosszul gondolkodik, az nem csak egy témában hoz rossz döntést (vagy szül rossz gondolatot), hanem mindenben. <-- Na ez az, amire az emberek mindig így reagálnak.

Itt jönnek képbe a melegek. De nem csak ők, a cím csak figyelemfelkeltés volt. Ugyanígy itt jönnek képbe a más politikai nézetekkel rendelkezők (South Park 20. évad is demonstrálja ugyanezt a problémát), vagy épp akiknek más a vallása, vagy bármi. Gondolj csak bele.

Miért vannak vallási háborúk? Mert X nem azt hiszi, amit Y. Ezért Y berágott, mert nem X-nek van igaza, hanem a saját szemszögéből csakis Y-nak lehet.

A melegek egy példa volt a sok közül. És itt leszögezném - nem kell beskatulyázni az emberiséget, kategorizálás nélkül is lapul az átlagos emberek között elosztva sok ... furcsa. A tolvajok, a gyilkosok, stb. Őket nem lehet ráfogni, hogy csak azért lettek azok, mert. természetesen a sztereotípiák kialakulásának IS van oka. Az, hogy az átlagos mértékétől eltérően sokan csinálnak valamit.

Tehát, attól, hogy valaki meleg (meleg = a saját neme iránt vonzódik. alap reakció: fújj. de ez érint téged? nem. ettől függetlenül még mit gondolsz? melegség = rossz döntés (nagyon buta emberek szerint "betegség"..), ergo a személy már eleve hibás, minden döntése rossz. szóval egy rossz ember. ezt gondolják róla általánosan az emberek), nem lesz feltétlen ez a utcán felvonulós, magamutogatós személy. De olyan is van. Minden kategóriában van rosszabb és jobb típusú ember. Ez van. Nem kell megbillogozni emiatt mindet.

Mert ilyen alapon aki fehér bőrű, kék szemű, szőke hajú és még németül is tud valamit, az náci katona. Mégsem vagyok az, pedig mind igaz rám. Micsoda véletlen.. És még csak nem is a nemi identitásom volt az egyedüli tényező, kapásból 4 feltételnek is megfelelek.

Ahogy az arab államok lakói sem mind öngyilkos tömegpusztító robbantók. Biztos, hogy van köztük, talán sok is, mert nem véletlen alakult ki ez a tipikus gondolat (részben a nyugati államok nyomására, mert hát mindig az terjed el, amit USA bácsi elterjeszt)

Ja meg igen, ha már USA, hogy Amerika államaiban meg csodálatos az élet. Ez is egy gyakran hangoztatott gondolat, pedig ezzel is vitába lehetne szállni. Főleg arányait tekintve.

Éppen ezért, ne ítéljünk könyvet a borító alapján.

Nincsenek megjegyzések: